Ce tip de ten ai?

0
257

Cu toate avem un tip de ten specific care poate fi dificil de identificat deoarece acesta se poate modifica datorita varstei, hormonilor sau altor factori externi cum ar fi clima, temperatura, incalzirea, poluarea sau stilul de viata.

Dar, pentru a alege produsele cosmetice potrivite, trebuie sa stim sa ne identificam tipul de ten. Este tenul tau mai mult uscat, gras, mixt sau sensibil?

  • Tenul uscat: Acest tip de ten este de obicei fin si frumos, fara pori dilatati, dar este frecvent o sursa de disconfort si il poti simti uscat. Stratul exterior al pielii nu contine destula apa, pelicula hidrolipidica este prea subtire si nu protejeaza corect pielea, poate suferi de lipsa de sebum, etc.
  • Tenul gras (uleios):  Acest tip de ten are o textura mai groasa cu pori dilatati si in general arata mat, uleios si stralucitor. Tenul uleios are o predispozitie pentru pete si puncte negre, nivel ridicat de sebum permanent care cauzeaza ingrosarea straturilor exterioare ale pietlii in timp. Acest ten poate fi in acelasi timp si uleios dar sa ii lipseasca apa, adica deshidratat.
  • Tenul mixt: Uscat in zonele unde glandele sebacee sunt rare (tample, pometi si maxilar), acesta este uleios in “zona T” (frunte, nas si barbie). Poate fii dificil sa alegi cosmeticele potrivite pentru acest tip de ten.
  • Tenul sensibil: 20% dintre femei au o problema reala cu tenul sensibil si 40% sufera de disconfort si senzatia de uscare a tenului. Uscat, gras sau mixt, toate tipurile de tan pot fi sensibile. of women have a real problem with sensitive skin and 40% frequently suffer with skin discomfort and feelings of tautness. Dry, oily or combination, all skin types can be sensitive. Acest lucru poate insemna pete rosii si intepaturi si arsuri cand te astepti mai putin.
  • Tenul inchis la culoare: Tenul inchis la culoare reactioneaza prost la clima temperata. Acest tip de ten sufera de deshidratare, este sensibil si aspru si are nevoie de ingrijire hidratanta maxima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.